Strange Color Blue · February 5, 2012 0

Η διακίνηση της βλακείας είναι εξ ίσου επικίνδυνη με τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Διάβάζοντας αυτό το άρθρο: «Δηλητήριο στο Διαδίκτυο, του Θανάση Χειμωνά» στο theinsider.gr για το περιστατικό του σουβλατζή που υποτίθεται ξυλοκόπησε μια άστεγη κοπέλα η οποία τόλμησε να του ζητήσει ένα σουβλάκι για να φάει, προέκυψε μια σκέψη που έγιναν δύο και στη συνέχεια περισσότερες.
Btw, το άρθρο αυτό ήταν η αφορμή και όχι η αιτία για να γραφτούν τα παρακάτω που τα έχω χρόνια στο μυαλό μου.

Βασικό και σημαντικότατο για τους νέους χρήστες του internet, αλλά και όχι μόνο:

*Μην πιστεύετε χωρίς 2η σκέψη (και 3η και 4η…) ό,τι διαβάζετε στο internet, ειδικά αυτών χωρίς έγκυρη πηγή.*

Δυστυχώς, πίσω από φαινομαινικά αθώες θέσεις και απόψεις, γεμάτες αλτρουισμό και καλοσύνη, συχνότατα κρύβονται υστερόβουλοι άνθρωποι που για λόγους τους οποίους δύσκολα μπορώ να σου απαριθμήσω κι εξηγήσω εδώ, θα γίνεις ένα θύμα τους και στη συνέχεια συνένοχος και με τη σειρά σου, θύτης.

*Πριν νιώσετε θυμό, πριν εκνευριστείτε με ό,τι διαβάσατε, πριν αναπαράξετε οποιαδήποτε πληροφορία, Δ Ι Α Σ Τ Α Υ Ρ Ω Σ Τ Ε ΤΗΝ.*

Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί.
Η δύναμη της ορθής πληροφόρησης είναι σημαντικό όπλο, το πιο σημαντικό που έχουμε στο internet μαζί με την ελευθερία λόγου, πόσω μάλλον σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που όλα τα συναισθήματα -ιδιαιτέρως τα αρνητικά- τα βιώνουμε διογκωμένα.

Η υπεύθυνη στάση που θα δείξει ο καθένας μας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα -που θα πληθαίνουν όσο περνά ο καιρός- είναι πιο σημαντική από όσο φαντάζεσαι.